Simo Pietiläinen

Itäraja ei vuoda vahingossa

Katselin Pressiklubia jossa keskusteltiin itärajasta ja Venäjäpelosta. Kommentaattorit olivat hukassa analyyseissaan.

Venäjän raja Suomeen ei vuoda vahingossa. Ilmiö ei ole muutaman paikallisen konnan ja ahneen rajavartijan bisnes.

Jokainen joka kulkee autolla Venäjälle tietää että raja-alueelle ei voi päästä ellei kaikki asiakirjat ole kunnossa. Ennen rajanylitystä on monta puomia ja porttia ja paperien tarkastajaa.

Ohjelman sinänsä hauskat kommentaattorit eivät kerta kaikkiaan ymmärrä Venäjän menettelytapoja.

Hekoteltiin että olemme hölmöjä kun kuvittelemme että Putin yksin seuraa ja järjestelee turvapaikanhakijoita romuautoihin Sallassa. 

Itäraja vuotaa Venäjältä Suomeen koska Venäjän poliittinen johto niin haluaa. Uskolliset alaiset kyllä hoitavat käytännön työn.

Miksi operaatio toteutettiin juuri nyt? Sitä emme tarkkaan tiedä, mutta se on vain yksi keino siinä neulanpistopoliitikan jonossa jota levoton, itsestään epävarma, agressiivinen ja päivä päivältä totalitaarisemmaksi muuttuva valtio harjoittaa käytännössä kaikkia naapureitaan ja muitakin kohtaan.

Suomea kiusataan varoitukseksi. Tätä saatte lisää jos erehdytte lähenemään liikaa NATOa. Pitkään Venäjällä asuneiden ihmisten toimittaminen Suomeen on myös yritys hajottaa EU-rintamaa. Pakotteet joille Venäjän johto ensin naureskeli ja joku jopa oikein toivoi lisääkin ovat osoittautuneet painajaiseksi maassa, joka on jättänyt oman maataloustuotantonsa retuperälle.  Venäjä tietenkin riemuitsee jos saa pienenkin repeämän EU:n yhteiseen Venäjän vastaiseen rintamaan. Venäjä harrastaa tätä kahdenvälisten sopimusten tyrkyttämistä monilla muillakin aloilla.

Näytelmä jatkuu hyvin suunniteltuna. Operaatio sai tarpeeksi julkisuutta. Venäjän hoitaa kiusallisen asian hurskaasti  kuntoon. Mutta Suomi on saanut varoituksen - pervyi zvonok venäjäksi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kun Venäjältä päin lähstytään Suomen rajaa, ensimmäisellä puomilla tarkastetaan että on passi. Toisella puomilla on varsinainen tulli ja paperien tarkastus. Kolmas puomi on vähän ennen maastossa näkyvää rajalinjaa. Siinä tarkastetaan että on tarvittavat leimat. Kun on ylittänyt rajaviivan, on Suomen puolella.

Kun venäläiset ovat päästäneet pakolaisen rajan yli, suomalaisilla ei ole mitään mahdollisuutta estää heidän tuloaan, he ovat jo Suomen puolella. Vain ampuminen pysäyttäisi tulijat. Me emme voi pakottaa aseilla uhaten heitä enää takaisin! Rajavalvonta kuuluu Putinin johtamalle turvallisuuspalvelulle FSB:lle. Eli mikään ei muutu ilman ylempää tulevaa käskyä.

Toimituksen poiminnat